Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Schouderklachten

Last van schouderklachten?

Schouderklachten kunnen je ernstig hinderen in het dagelijks leven. Activiteiten die je normaal gesproken als vanzelfsprekend doet, zijn ineens erg pijnlijk en ook slapen is een probleem.

Een schouderklacht kan op verschillende manieren ontstaan en zich op diverse wijzen uiten. Eén van de meest voorkomende oorzaken van zijn triggerpoints in de schouderspieren. Daarnaast is er een veelheid aandoeningen die problemen in de schouder veroorzaken. Denk hierbij aan:

Behandeling schouderklacht

Het behandelen van jouw schouderklachten is afhankelijk van de aandoening die deze veroorzaakt. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een goede lichaamshouding. Bij de meeste schouderklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Die beweging moet worden afgewisseld met rust zodat het lichaam de kans krijgt te herstellen.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij een schouderklacht:

 

Heb je al een tijdje last van schouderklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur