Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Medische training

Medische training

Medische training is speciaal voor mensen die (meestal door bestaande lichamelijke problemen) behoefte hebben aan veel sturing bij het uitvoeren van hun sportroutine. Je kunt individueel trainen of in kleine groepjes en je wordt nauw begeleid en opgevolgd door iemand met kennis van zaken.

Een medisch trainer is meer dan alleen sportinstructeur. Hij/zij heeft verstand van sport én van aandoeningen aan het menselijk lichaam.

Medische training kan een logisch vervolg zijn op een behandeltraject ter revalidatie van een blessure maar het kan ook een goede manier zijn om op een verantwoorde en gecontroleerde manier vanaf nul de belastbaarheid en inspanningstolerantie op te bouwen.

Waarom zou je kiezen voor medische training?

Als je begint met medische training, is het belangrijk dat de trainer weet hoe je er lichamelijk voor staat. Wanneer jouw training direct volgt op een fysiotraject of behandeling door een arts, dan is dat duidelijk. Er is dan een diagnose en meestal ook een prognose. Met dat in het achterhoofd kan een passend schema opgesteld worden.

Als je om een andere reden gebruik maakt van medische training, dan zal de opstart iets langer in beslag nemen. Allereerst moet er dan een uitgebreid inventariserend gesprek plaatsvinden en op basis van wat daaruit komt, wordt een programma opgesteld.

Door te kiezen voor medische training ben je ervan verzekerd dat je écht op jouw niveau sport en dat je dus heel gericht aan je doelen kunt werken.

Kiezen voor medische training?

Dat bewegen belangrijk is weten we allemaal. Maar als je een chronische lichamelijke aandoening hebt of erg onzeker bent over je lijf, dan is dat allemaal niet zo vanzelfsprekend. In die gevallen kan medische training een mooie optie zijn.

Tarieven medische training

  • 30 minuten training | 26 euro
  • 60 minuten training | 52 euro
  • 10-rittenkaarten | 30 minuten 234 euro en 60 minuten 468 euro


10 trainingen voor de prijs van 9 (10% voordeel). De kaart is op naam en is een jaar geldig.

Medische trainer

Sjoerd van Rijn werkt bij Fysiotherapie Wieenhof als medisch trainer. Hij heeft zijn opleiding sport en beweging afgerond aan het Summa College en mag zich dus bewegingsagoog noemen. Stages bij Libra revalidatie en audiologisch centrum, Blixembosch, SWZ zorg, Ananz zorg Berkenheuvel en ook zijn eerste jaar van de opleiding fysiotherapie bij Avans Breda, hebben Sjoerd ervan overtuigd dat zijn hart sneller gaat kloppen van het helpen van mensen door middel van sport en beweging.

Medisch trainer Sjoerd van Rijn Venray

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur