Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fasciatherapie

Fasciatherapie in Venray

De fascia is een bindweefsel dat als een soort web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel worden erdoor omgeven. De fascia verbindt alle losse onderdelen aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascia ontspannen is en goed doordrenkt van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt en over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam. Door beschadigingen van de fascia, een operatie en/of bestraling, stress, een blessure of langdurige overbelasting kan de fascia onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Dit heeft directe gevolgen voor de doorbloeding van het aangedane gebied. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in pijn en stijfheid. Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet lukt door bijvoorbeeld littekenweefsel of fibrosering, dan kan dit worden opgelost met de specialistische technieken van Willie Fourie.

Fasciatherapie Fysiotherapie Wieenhof Venray

Willie Fourie expert fasciatherapie

Willie Fourie is een Zuid-Afrikaanse fysiotherapeut die wereldwijd zeer actief is in het wetenschappelijke netwerk over fascia. Hij heeft deze techniek ontwikkeld en is al jaren bezig met klachten verhelpen na borstkanker.

Resultaat van fasciatherapie

Het resultaat is vaak al na één behandeling merkbaar. De bewegingsbeperking is minder en de patiënt ervaart verlichting van de pijnklachten. Bijkomend voordeel is dat lymfe beter wordt afgevoerd. Bindweefseltechnieken hebben een positief effect op verslapte, slecht doorbloede huid, door een gunstige invloed op het lymfesysteem. Het versnelt het herstel van littekenweefsel postoperatief. Deze technieken worden pas na een volledige wondheling toegepast en starten heel voorzichtig.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur