Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Medisch trainer

Medisch trainer

Een medisch trainer helpt mensen die om uiteenlopende redenen extra behoefte hebben aan sturing in hun sportroutine. Er kan gekozen worden voor één op één training, maar ook voor een kleine groep.

Een medisch trainer heeft natuurlijk in de eerste plaats verstand van sport, maar daarnaast ook nog van aandoeningen aan het menselijk lichaam. Er kan voor deze vorm van sporten gekozen worden als laatste stap in het revalidatietraject bij een blessure, maar het kan net zo goed gebruikt worden om op een verantwoorde en gecontroleerde manier te beginnen met sporten. Alle begin is moeilijk, maar een goed begin is het halve werk!

En hiervoor kan je dus terecht in Venray, op de locatie van Fysiotherapie Wieënhof.

Wat doet een medisch trainer dan?

Een medisch trainer brengt samen met jou in kaart waar je beperkingen en aandachtspunten liggen qua sportbeoefening. Regelmatig is medische training een vervolg op een fysiotherapie traject, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het kan ook zo zijn dat je blanco start, dan zal de medisch trainer eerst goed met je in gesprek gaan en je in eerste instantie onderzoekend baan het werk zetten.

Het verschil tussen een medisch trainer en een ‘gewone trainer’ is dat de training écht op maat is. Jij doet het zware werk, maar dat doe je ‘hand in hand’ met de medisch trainer.

Kiezen voor een medisch trainer?

Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar als je een chronische aandoening hebt of als je gewoon heel onzeker bent in bewegen, dan is medische training misschien iets voor jou. Als je op zoek bent naar een medisch trainer in Venray, dan kan je terecht bij Sjoerd van Rijn. Hij is verbonden aan Fysiotherapie Wieënhof en begeleidt mensen individueel of (tegen afwijkend tarief) in groepsverband.

Tarieven medische training

  • 30 minuten training | 25 euro
  • 60 minuten training | 50 euro
  • 10-rittenkaarten | 30 minuten 225 euro en 60 minuten 450 euro
  • 10 trainingen voor de prijs van 9 (10% voordeel). De kaart is op naam en is een jaar geldig.

*informeer naar de tarieven voor medische training in groepsverband

Medische trainer

Medisch trainer Sjoerd van Rijn is nog jong. Je zou zeggen dat hij net komt kijken, maar laat je niet foppen; zijn leeftijd zegt niets over zijn levenservaring en ambitie. Sjoerd deed acht jaar aan stijldansen op topniveau dus hij kent het klappen van de zweep. In die glorietijd kwam hij ook regelmatig bij de fysio en hier is het zaadje geplant voor zijn carrière. In plaats van fysiotherapeut te worden, houdt Sjoerd het bij bewegingsagogie. Dat is een weloverwogen keuze.

Al aan het begin van zijn tijd op de middelbare school (VMBO) besloot Sjoerd dat hij wilde doorstomen naar een opleiding tot fysiotherapeut. Om daar te komen was een tussenstation nodig; de MBO-opleiding tot bewegingsagoog aan het Summa college. Nadat hij dat diploma op zak had, ging hij door naar de opleiding die hij al zo lang voor ogen had. Na een jaar kwam hij er achter dat dit toch geen ticket naar de toekomst van zijn dromen was en nam Sjoerd een rigoureuze beslissing. Hij stopte met z’n studie en ging werken.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur