Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Fysiotherapie

De fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Simpel gezegd is een fysiotherapeut de deskundige van ons dagelijks bewegen. Problemen aan spieren, pezen, banden en gewrichten kunnen worden behandeld en zo ook diverse zenuwaandoeningen en de gevolgen van ziektebeelden als M.S., beroerte, COPD of hartfalen.

Een fysiotherapeut is van vele markten thuis, dus de kans is groot dat je er in je leven eens mee te maken krijgt. Klachten kunnen op diverse manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding, sport, een ongeluk, ongezonde leefstijl, stress of natuurlijke veroudering. Behalve dat klachten op diverse manieren kunnen ontstaan, kunnen ze zich ook op veel manieren uiten. Voorbeelden van zaken waar een fysiotherapeut wel raad mee weet zijn krachtsvermindering, stijfheid, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen, conditieverlies en vermoeidheidsklachten.

Algemene fysiotherapie | Fysiotherapie Wieenhof in Venray

Wat doet een algemeen fysiotherapeut?

Een algemeen fysiotherapeut is een allrounder, hij of zij heeft kennis van het lichaam van top tot teen. Problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat uiten zich in de meeste gevallen als functiestoornissen en die leiden op hun beurt weer tot moeilijkheden bij vaardigheden. Een fysiotherapeut helpt je bij het stabiliseren, verminderen of herstellen hiervan. Om dit voor elkaar te krijgen wordt oefentherapie, massage of elektrotherapie gebruikt, daarnaast heeft een fysiotherapeut een adviserende rol.

Een fysiotherapeutische behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij het eerste consult vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door vragen te stellen en te onderzoeken en testen. Op basis daarvan wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld. Fysiotherapeuten werken met wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen als uitgangspunt maar vooral met oog voor de mens rond de klacht. Iedereen is anders, elk lichaam reageert dus anders.

Afspraak inplannen?

 

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur