Consultatiebureau

Consultatiebureau en kinderfysiotherapie

Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn in beeld bij het consultatiebureau. Hier wordt in één van de belangrijkste en meest kwetsbare periodes van het leven in de gaten gehouden of het goed gaat met groei en ontwikkeling. Niet zelden worden er afwijkingen van ‘de norm’ gesignaleerd waarmee een kinderfysiotherapeut aan de slag mag. Goede samenwerking met korte lijnen is dus belangrijk. Althans, zo denken we er bij Fysiotherapie Wieënhof over.

Motoriek en het totale functioneren

Motoriek is voor zuigelingen en jonge kinderen een middel om zichzelf en de omgeving te leren kennen. Een (ver)storing in de motorische of sensorische ontwikkeling zal dus direct z’n weerslag hebben op de complete ontwikkeling. Denk hierbij ook aan het sociaal en psychisch functioneren. Vroeg signaleren, diagnosticeren en behandelen van motorische en/of zintuiglijke ontwikkelingsstoornissen is daarom superbelangrijk.

Consultatiebureau Venray kinderfysiotherapie Wieenhof
Consultatiebureau Venray kinderfysiotherapie Wieenhof

Indicatie kinderfysiotherapie

Motorische problemen kunnen een kind dus enorm belemmeren in zijn/haar ontwikkeling. Wanneer dit gesignaleerd wordt is kinderfysiotherapie een goed idee. Bij problemen in de motoriek kan je denken aan bijvoorbeeld passiviteit, lage spierspanning/weinig kracht, overstrekken, motorische onrust, asymmetrie, moeite met houdingsveranderingen en eenzijdig bewegen. Ook chronische luchtwegaandoeningen of veel huilen kunnen een indicatie voor kinderfysiotherapie zijn.

Schade beperking door samenwerking

Al deze dingen vallen binnen het signaleringsgebied van het consultatiebureau, samenwerking is dus een vanzelfsprekendheid, want hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe kleiner de schade blijft.

Bij Fysiotherapie Wieënhof zitten we eens in de zoveel tijd met het consultatiebureau. We kijken dan als het ware in elkaars keuken en wisselen kennis en ervaring uit om optimaal te kunnen voldoen aan vroegtijdig ingrijpen.

 

Onze kinderfysiotherapeuten

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur