Manuele therapie

Manuele therapie Venray

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Deze klachten ontstaan door een afwijkend bewegingspatroon in de gewrichten. Dergelijke stoornissen noemen we ook wel functiestoornissen. Vaak ligt een overbelasting ten grondslag aan de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. In veel gevallen zullen spieren verkrampen en ook kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan deze verstoorde balans in de gewrichten worden verminderd of verholpen.

Wat doet de manueel therapeut?

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door middel van specifieke passief, mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren.

Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms past de manueel therapeut ook gedoseerde impulstechnieken toe. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij is vaak een knappend geluid te horen, dit is waarom manueel therapeuten in de volksmond bekend staan als ‘krakers’. De meeste patiënten ervaren deze knap als een kortstondig vreemd gevoel. Een schrikreactie komt vaak voor maar echt pijnlijk is deze techniek niet. De effecten zijn vaak direct merkbaar, je ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn.

Manuele therapie | Fysiotherapie Wieenhof in Venray

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed. Hierbij kan je denken aan:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Duizeligheid
  • Kaakklachten, al dan niet i.c.m. nekklachten
  • Heupklachten
  • Huil-baby’s, KISS/KIDD-kinderen

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur