Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Interview David Jansen

Geriatriefysio- en oedeemtherapeut David Jansen

Geriatriefysiotherapie, oedeem- en oncologie behandelingen en een heleboel massagetechnieken; David Jansen heeft het allemaal in de vingers. Ook is hij ondernemer, deze dertiger heeft al een mooie staat van dienst opgebouwd en is eigenaar van diverse ondernemingen.

David noemt zichzelf liever geen baas, maar toont zich wel een leider. Hij neemt graag de regie over zijn carrière en heeft een duidelijke visie, met zijn ideeën voor ogen speelt hij in op de markt, op de behoeften van zijn werknemers én op die van zijn cliënten.

Massagepraktijk

Zijn studie-carrière begon David op het CIOS (sportopleiding), dat ie fysiotherapeut zou worden wist hij toen al. Hoewel zijn interesse in fitness en massage groot is, koos hij niet voor deze afstudeerrichting. De reden hiervoor is simpel en weloverwogen; het geven van een steps-les zou onderdeel van het examen zijn en ritmegevoel is niet zijn sterkste kant… David koos voor de richting sociaal bewegingsagoog en deed de twee vakken van zijn voorkeur er gewoon bij.

Aansluitend studeerde hij fysiotherapie. Tijdens het tweede jaar van die opleiding startte hij zijn eigen massagepraktijk.

Focus op verbeterpunten

Bij stages merkte David dat ie erg gefocust is op verbeterpunten. “Een bezoek aan de fysiotherapeut moet in mijn ogen een beleving zijn, alles moet kloppen. Ik vind het opvallend dat hiervoor bij bijvoorbeeld een restaurant wel oog is, maar dat alle randzaken bij een fysiotherapiepraktijk ondergeschikt lijken te zijn, het is zo klinisch allemaal. Wat ik zocht, vond ik niet echt.”

fysio wieenhof Venray David Jansen

Massagepraktijk wordt fysiotherapraktijk

Na een jaar een fysiotherapievestiging in Roggel zelfstandig bemand te hebben, besloot de ondernemende David dat het tijd was voor een vervolgstap. De massagepraktijk die hij aan huis had, zette hij om in een fysiopraktijk en dat zorgde voor een snelle toestroom van cliënten, zo snel dat hij het niet kon bijbenen en een tweede behandelaar in dienst nam. Al snel betrokken zij een groter pand in Deurne, maar enkele jaren later barstte ook dat uit de voegen.

Geriatriefysiotherapie

Behalve ondernemer, is David ook nog gewoon fysiotherapeut. Hij vindt werken met ouderen mooi en doorliep volgde daarom de masteropleiding geriatriefysiotherapie.  “Het klikt gewoon tussen mij en oudere mensen”, zegt hij hierover “Wat ik zo mooi vind aan werken in de geriatrie, is het zien van het geheel. Ik houd van coördineren, soms neem ik een beetje de taak van de kinderen of casemanager over.”

Oedeemtherapeut en oncologie

Dat David ook oedeemfysiotherapeut is, past mooi bij zijn massage expertise en geriatrie specialisatie. Aan half werk doet hij niet en tempo maken is zijn tweede natuur. Hij volgde de opleiding in Duitsland omdat ie daar in korte tijd heel veel kon leren. Inmiddels behandelt David alweer geruime tijd mensen met oedeemklachten. “Dat zijn steeds meer oncologie-clienten, ook al zo’n mooie doelgroep waar ik meer mee wil.”

Trots op het team

“Waar ik het meest trots op ben, is op de mensen die voor mijn ondernemingen werken. Het is een bewuste keuze om te kiezen voor personen die niet hetzelfde denken als ik, wel zijn ze allemaal professioneel in hun vak en gemakkelijk in de omgang. Kennis is belangrijk, maar het opbouwen van een goede band vind ik nog veel belangrijker. We nemen cliënten altijd mee in het behandelplan, dat dit in de smaak valt blijkt wel uit de patiëntbeoordelingen en mond-op-mondreclame. Onze snelle, persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd.”

Niet bang voor het diepe

Aan ideeën heeft David geen gebrek, met zijn oog voor detail ziet ie overal gaten in de markt. Ook onderscheidt hij naar eigen zeggen kwaliteiten in mensen die anderen niet opmerken en is hij niet bang om in het diepe te springen. Hij besteedt zijn tijd liever aan doen dan aan denken. “Meestal denk ik te makkelijk, maar uiteindelijk komt het bijna altijd goed”.

Overname Fysiotherapie Wieënhof

Dat het inderdaad goedkomt blijkt wel uit de praktijk, inmiddels heeft Fysio Jansen twee vestigingen in Deurne en staat de derde in de steigers. Vanaf 2022 is David bovendien de nieuwe eigenaar van fysiotherapie Wieënhof, de praktijk waar hij van Rob de fijne kneepjes van het vak leerde.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur