Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Interview Bas van Westerveld

Allround fysiotherapeut Bas van Westerveld

Allround fysiotherapeut Bas van Westerveld heeft een sportieve inslag en vindt het belangrijk dat de sfeer tijdens zijn behandelingen goed is. Hoe je sfeer maakt weet hij als geen ander want behalve fysiotherapeut is Bas ook eigenaar van een café.

Fysiotherapeut worden

Al op de middelbare school wist Bas dat hij fysiotherapeut wilde worden, omdat ie VMBO-t deed maakte hij een tussenstapje op het CIOS (MBO sportopleiding). “Toen ik zelf onder behandeling kwam bij een fysiotherapeut ontdekte ik dat dit het beroep is dat bij me past. De mix tussen lichaam en omgang spreekt me aan. Ik ben een gezelschapsdier en wil graag iets voor mensen betekenen.”

Eerst CIOS

Dat Bas eerst het CIOS deed betekent dat zijn studieloopbaan iets langer was dan wanneer hij rechtstreeks van de middelbare school naar de opleiding tot fysiotherapeut gegaan zou zijn, maar dit ziet hij als toegevoegde waarde. “De omgang met mensen heb ik wel echt geleerd in de vier jaar die deze opleiding duurde. Dit komt me dagelijks van pas want hoe je met cliënten omgaat is bepalend voor het hele proces. Ik verzin bovendien gemakkelijk oefeningen en kan die linken aan dagelijkse handelingen. Tot slot heb ik op het CIOS geleerd me te presenteren in een groep en ook in één op één contact.”

Fysiotherapie als eindstation

Na zijn opleiding tot fysiotherapeut was Bas van plan zich te laten scholen tot chiropractor, maar op het laatste moment zag ie hier toch vanaf. “Ik realiseerde me dat ik eigenlijk prima op mijn plek ben in de fysiotherapie en niet meer nodig heb.”

Musculoskeletale revalidatie

In de eerste jaren van z’n carrière heeft Bas van verschillende smaakjes geproefd en inmiddels heeft ie besloten welke richting hij op wil, namelijk musculoskeletale revalidatie. Het plan was om op korte termijn te starten met de opleiding maar door alle coronaperikelen heeft Bas besloten hier nog even mee te wachten, hij wil namelijk optimaal ervaring kunnen opdoen binnen de kaders van de studie.

Fysiotherapeut Bas van Westerveld in Venray

Eigen café

Behalve fysiotherapeut is Bas ook kastelein in zijn eigen café. Een onwaarschijnlijke mix voor buitenstaanders maar volgens Bas is die zo gek nog niet.

“Ik hoor vaak dat het een aparte combinatie is maar ik vind het leuk. Wat mijn beide banen met elkaar gemeen hebben is het bezig zijn met mensen, de afwisseling zorgt voor een leuke dynamiek.”

Omgang met cliënten

“Van cliënten hoor ik terug dat ik gemakkelijk in de omgang en begripvol ben, ik denk dus dat dit is wat me typeert als behandelaar. Ik houd van duidelijkheid en aanpakken en spreek mensen aan op eigen verantwoordelijkheid. Ik wil niet dat ze afhankelijk van mij als behandelaar worden. Na een traject wil ik dat mijn cliënten de skills, tools en kennis hebben om met hun eigen lichaam aan de slag te gaan. Veel klachten komen namelijk voort uit dat ze hun lichaam niet goed aanvoelen, een kleine aanpassing kan een groot resultaat hebben.”

Toekomst

In de toekomst ziet Bas zich nog steeds als fysiotherapeut, of hij dan specialist is of generalist dat weet ie nog niet helemaal. Vast staat wel dat hij nog de nodige opleidingen wil volgen om diepgang in het werk te vinden en kunnen vasthouden. Dat het ondernemersbloed door Bas’ aderen stroomt was al in zijn kindertijd duidelijk, toen al zei hij dat ie een eigen bedrijf wilde hebben. Op dit moment is dat een café, later is dat een fysiopraktijk hoopt hij. “Ik vind het ondernemen heel erg mooi. Ik zie en zoek daar uitdaging in. Het onbekende vind ik aantrekkelijk en ik stort me vaak in het diepe. Wel met ingebouwde zekerheid hoor.”

Eigenheid

“In mijn werk vind ik het belangrijk om mezelf te kunnen zijn, ik wil eigenheid uitstralen. Bij fysiotherapie Wieënhof heb ik het gevoel dat dit kan, ik zit hier dus voorlopig wel op mijn plek!”

Ben jij benieuwd naar de eigenheid en creatieve oefeningen van Bas? Maak dan een afspraak met hem.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur