Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cupping met Methatec

Cupping met Methatec bij Fysiotherapie Wieënhof

Cupping? Bij een praktijk voor fysiotherapie? Ja! Verschillende behandelaren van Fysiotherapie Wieënhof gebruiken deze techniek regelmatig als onderdeel van een massage, om eenvoudig bij diepe huid- en bindweefsellagen te komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de glazen cuppingsets van Methatec.

Het principe van cupping bestaat al duizenden jaren en is een niet weg te denken onderdeel van de Oosterse geneeskunst. Er wordt een prikkel gegeven aan de bloedcirculatie door een vacuüm te creëren op de huid.

Cupping heeft veel gezondheidsvoordelen en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, bij Fysiotherapie Wieënhof gebruiken we het als basis om mee verder te kunnen.

Waarom kiezen voor cupping in plaats van massage?

Cupping wordt door ons vaak gebruikt als voorbereiding op een mobiliserende behandeling. Je kunt met cups een soortgelijk effect bereiken als met een reguliere massage, maar dan sneller en met slechts minimale inspanning van de behandelaar. Heel fijn, want zo blijft er meer tijd en energie over voor de rest van de behandeling.

De cups van Methatec hebben een pompsysteem en zijn daardoor heel gemakkelijk aan te passen in de druk die ze geven. Door de verschillende maten zijn ze bovendien perfect te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken.

Maatwerk met Methatec

Maatwerk dus, daar valt of staat alles mee. In onze behandelingen maken we gebruik van de dynamische cuppingmethode. Hierbij worden de cups over de huid bewogen. Om dat voor elkaar te krijgen is het nodig een tussenstof te gebruiken. Dit kan natuurlijk massageolie zijn, maar in de praktijk gebruiken we hiervoor altijd Songbird massagewax, omdat deze heel goed te doseren is en heel stabiel is in gebruik.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur