Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Littekentherapie

Behandeling van littekenweefsel

Littekentherapie is een relatief nieuw aandachtsgebied binnen de fysiotherapie. Een combinatie van medical taping en myofasciale release technieken met fasciale stretching leidt tot bijzonder mooie resultaten.

Littekenweefsel is in principe functioneel maar kan ook klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat. Na een operatie of doorgemaakt trauma krijg je een litteken. Dit is meestal groter dan het gedeelte dat je aan de oppervlakte ziet. Het komt regelmatig voor dat een litteken verkleefd raakt met de huid of spieren en in sommige gevallen zelfs met organen, dit veroorzaakt natuurlijk problemen. Een verkleving kan de mobiliteit van gewrichten beïnvloeden en moet dus behandeld worden.

Littekenweefsel losmaken

Door het weefsel losser en soepeler te maken op het diepste niveau van de fascia kan er mobiliteit herwonnen worden, daarna kan het het herstel worden bevorderd met medical taping.

Littekentherapie Fysiotherapie Venray Fascia

Hoeveel behandelingen littekentherapie zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van het beloop, de ernst van het litteken en tevens van de achterliggende factoren. Je mag van elke behandeling een geleidelijke verbetering verwachten. Meestal zijn er zes behandelingen nodig voor een duurzame reductie van pijnklachten en verbetering van de oppakbaarheid en verschuifbaarheid van de huid.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478 – 588291 of stuur een e-mail naar info@fysiothrapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur