Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

After lipo massage

After lipo massage?

De naam verraadt het eigenlijk al, een after lipo massage is een massagecyclus die volgt op behandeling met liposuctie (vaak ook liposculptuur genoemd). Door het wegzuigen van vetcellen, kunnen zich harde bolletjes onder de huid vormen, die moeten worden afgevoerd en daarmee ook meteen de opgehoopte afvalstoffen. De behandeling zal meestal bestaan uit een combinatie van manuele lymfedrainage, myofasciale technieken en deep tissue massage.

Waarom masseren na liposuctie?

Om liposuctie te kunnen doen worden onderhuidse tunnels gemaakt met het afzuigapparaat. Deze moeten natuurlijk ook weer dichtgroeien en dat doen ze met littekenweefsel; bindweefsel. Als dat met de achtergebleven vetcellen gaat samensmelten, ontstaan zichtbare, oneffenheden in de huid. Niet echt waar je op zit te wachten na een behandeling die in veel gevallen toch raakt een vorm van ijdelheid. After lipo massage kan je helpen.

Hoe werkt een after lipo massage?

After lipo massage bestaat in de basis uit manuele lymfedrainage; een huidbehandeling die het lymfestelsel stimuleert en bindweefseltechnieken. Overtollig vocht wordt versneld afgevoerd en daardoor zal de huid minder bobbelig aanvoelen.

Door een goede aanpak voorkom je verklevingen. De juiste nazorg is onmisbaar voor een mooi resultaat, de chirurg doet een deel van het werk maar voor een volledig resultaat heb je toch echt nog iets meer nodig.

Wat doet een after lipo massage?

After lipo massage kan veel goeds doen, het is dan ook goed om in te calculeren dat je deze de eerste twee tot drie maanden na de ingreep moet ondergaan. Dat is de fase waarin het lymfestelsel nieuwe verbindingen maakt in het beschadigde gebied. Het zou eigenlijk standaard geadviseerd moeten worden. Bij de voordelen kan je denken aan:

Afname van pijn

  • Voorkomen van een infectie
  • Versnelling van het genezingsproces
  • Verbetering van de lichaamscontouren
  • Voorkomen en verhelpen van verklevingen
  • Verbetering van de doorbloeding van de huid
  • Mooier en sneller eindresultaat
  • Versnelling van het metabolisme

Voordelen van behandeling na buikwandcorrectie in combinatie met liposuctie

Een buikwandcorrectie is echt wel een serieuze operatie. Het is dus helemaal niet gek als je daarna met een heleboel vragen of onzekerheden zit. Het aantal controlemomenten in het ziekenhuis is beperkt, dus is het heel fijn om iemand naast je te hebben waar je terecht kunt met al je bedenkingen. Iemand die weet wat ‘normaal’ is en wat niet, welke leefregels je moet opvolgen, die het litteken in de gaten houdt en die je helpt bij het afdrijven van (wond)vocht. De aangewezen persoon voor deze rol is de oedeemtherapeut. Manuele lymfedrainage en bindweefseltechnieken zijn dus om meerdere redenen een heel goed idee. Bij Fysiotherapie Wieenhof hebben we korte lijnen met de plastisch chirurgen in de omgeving. Samen zorgen we voor goede behandeling én nabehandeling.

Wat kan ik zelf doen na een buikwandcorrectie of liposuctie?

Misschien voel je je gemangeld na een buikwandcorrectie of liposuctie, maar toch is het belangrijk om te blijven bewegen. In de eerste weken moet je natuurlijk wel oppassen met zware belasting, maar rustig bewegen kan wel en is juist goed. De spierpompwerking die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat vocht beter afgevoerd kan worden.

Het klinkt misschien gek omdat je juist wilt dat vocht afgevoerd wordt, maar: drink genoeg. Kies daarbij bij voorkeur voor water of thee. Door dit te doen plas je een deel van de afvalstoffen die in je lichaam zitten ten gevolge van de ingreep weer uit. Je reinigt je lichaam dus.

Draag voorgeschreven compressiekleding consequent, ook als het niet zo lekker zit. Voor een mooi resultaat en goed herstel is het belangrijk om dit te doen. Hoe lang je hiermee door moet gaan is afhankelijk van je conditie en de elasticiteit van de huid. Dit wordt afgestemd in overleg met je arts en oedeemtherapeut.

Wordt after lipo massage vergoed?

Een after lipo massage is een nabehandeling van een operatie en kan daarom worden vergoed uit je aanvullende pakket voor fysiotherapie. Dit is natuurlijk alleen van toepassing wanneer je de behandeling laat doen door een oedeemfysiotherapeut, bij een huidtherapeut ligt dat weer anders. Wij voeren deze behandeling bij voorkeur uit met een verwijzing van de arts als onderliggend document. Op basis van onze eigen blik en ervaring bepalen we hoeveel behandelingen er nodig zijn voor een mooi resultaat.

Wanneer moet je starten?

Meestal wordt ongeveer 1-3 weken na de ingreep gestart met after lipo massage. We starten met manuele lymfedrainage en wanneer de situatie het toelaat zal rustig begonnen met bindweefseltechnieken.

Hoeveel after lipo massages zijn gebruikelijk?

Voor alleen liposuctie van bijvoorbeeld de buik, flanken of bovenbenen dan zien we de client 8-10 keer. Dit is bij een normaal herstel na ingreep. Wanneer er een afwijking in herstel is dan zie ik hem of haar vaker. Wanneer de liposuctie gecombineerd is met een buikwandcorrectie dan zien we ze 14-18 keer. 

Heb je vragen over je after lipo massage? David en Babs helpen je graag.

Heb jij een liposuctiebehandeling ondergaan of deze op de planning staan? Bij Fysiotherapie Wieënhof kan je terecht voor vakkundige after lipo massage. Wil je een afspraak maken of meer informatie? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl.

Veel gestelde vragen over after lipo massage

De ideale kandidaat voor liposuctie is iemand die lichamelijk fit is en dichtbij zijn of haar ideale lichaamsgewicht zit, maar die hardnekkige vetopeenhopingen houdt waarop afvallen geen of weinig invloed heeft.

Liposuctie is een ingreep waarbij dat vet heel plaatselijk kan worden weggezogen. De techniek bestaat al behoorlijk lang, maar is door nieuwe ontwikkelingen de laatste jaren steeds veiliger, makkelijker en minder pijnlijk geworden.

Tijdens de operatie wordt een lange dunne canule ingebracht via een kleine snee in de huid. Hiermee wordt vet onder de huid weggezogen. De arts beweegt de buis heen en weer om op de juiste plekken vet te verwijderen. Liposuctie is bedoeld om de vorm van je lichaam te verbeteren.

Hoewel er een breed scala aan liposuctietechnieken bestaat, worden er op dit moment drie veelgebruikt. Bij de één zal meer ‘schade’ zijn dan bij de ander. Dat houdt dus ook in dat after lipo massage bij de ene techniek harder nodig zal zijn dan bij de andere.

Dit is het standaardtype liposuctie en de vorm die de meeste mensen wel kennen. De arts maakt kleine sneetjes in het te behandelen gebied. Met een holle, stompe naald worden via die weg vetcellen weggezogen.

Deze vorm van liposuctie wordt met name in grotere delen van het lichaam gebruikt zoals bijvoorbeeld buik, dijen, benen en armen. Grootste voordeel van deze methode is dat het de meest betaalbare optie is. Volledige hersteltijd is één tot drie maanden, maar de meeste mensen kunnen al na een paar dagen hun normale leven weer oppakken.

Natuurlijk kleven er ook wat nadelen aan conventionele liposuctie. Het risico op bloedingen en blauwe plekken is aanzienlijk en de vetverwijdering kan niet zo nauw gecontroleerd worden waardoor klontering kan ontstaan onder de huid.

Bij dit type liposuctie is after lipo massage zeker aan te raden.

Tumescent betekent ‘gezwollen’. Tumescente liposuctie lijkt in de basis op conventionele liposuctie, maar aanvullend worden lidocaïne en epinefrine worden gebruikt om vet te laten opzwellen. Hierdoor kan het gemakkelijker geïdentificeerd en dus verwijderd worden.

Het middel wordt in de vetzakjes geïnjecteerd, waardoor ze opzwellen. Via een canule worden de vetcellen vervolgens afgezogen.

Tumescente liposuctie kan worden gebruikt op bijna elk deel van het lichaam dat gewoonlijk liposuctie krijgt. De meeste zwelling en pijn van deze procedure zijn binnen ongeveer een maand verdwenen, maar het kan wel drie tot zes maanden duren voordat je de definitieve, nieuwe vorm ziet.

Een van de belangrijkste voordelen van tumescente liposuctie is dat het niet zoveel bloedingen en blauwe plekken veroorzaakt. Nadeel is dat deze vorm technologisch nog niet zo ver is doorontwikkeld.

Bij dit type liposuctie kan after lipo massage een goed idee zijn.

Bij laser-geassisteerde liposuctie wordt een laser gebruikt om vet af te breken. Bij deze procedure wordt een lasersonde door de afzuigcanule ingebracht.

Lasers breken vet heel efficiënt af zodat het als vloeibare olie door de canule kan worden verwijderd. Eventueel vloeibaar vet dat niet wordt afgezogen, wordt vervolgens door het lichaam opgenomen. De hersteltijd na deze ingreep is ongeveer een maand.

Dit soort vetverwijdering heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de laservezel extreem klein en is er slechts een kleine canule nodig om het vloeibare vet op te zuigen. Als gevolg hiervan vraagt dit type liposuctie slechts heel kleine incisies die snel en zonder litteken genezen.

Lasers erg klein en gemakkelijk te besturen, dit type liposuctie is daardoor extreem nauwkeurig kan. Een ander groot voordeel is dat deze methode fijn genoeg is om overal op het lichaam te gebruiken, zelfs op ongebruikelijke plekken zoals het gezicht.

Naast de voordelen zijn er ook nadelen. De hersteltijden kunnen langer zijn, aangezien veel mensen pijnstillers gedurende enkele weken nodig hebben. Ook is er een klein risico op brandwonden.

After lipo massage is bij deze vorm meestal niet nodig omdat de gebruikte canules erg klein zijn.

Ultrasoon betekent dat er met echografie gewerkt wordt. Door gebruik te maken van hoogfrequente geluidsgolven worden grote hoeveelheden energie opgewekt in weefsels. Hierdoor lossen vetcellen op, waardoor ze gemakkelijker met afzuiging verwijderd kunnen worden.

Liposuctie met behulp van ultrageluid wordt regelmatig gebruikt in gebieden waar het vet wat harder is, zoals de borst van de man, op de rug en in andere gebieden waar conventionele liposuctie moeilijk kan zijn. Het herstel is vergelijkbaar met tumescente liposuctie.

Een van de belangrijkste voordelen van liposuctie met echografie is dat het sneller fibreus of hardnekkig vet kan verwijderen. Bovendien kan met dit type liposuctie een grotere hoeveelheid vet veilig worden verwijderd, aangezien het vloeibaar wordt. Ook zullen er minder bloedingen en blauwe plekken ontstaan.

Er zijn ook een paar nadelen. Omdat ultrageluid straling met hoge energie produceert, is er een grotere kans op het ontwikkelen van blaren en brandwonden. Er is ook een risico op gevoelloosheid in het behandelde gebied en op het ontwikkelen van kleine bloedstolsels.

Afhankelijk van de grootte van de gebruikte canules is bij dit type liposuctie after lipo massage aan ter raden.

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur