Fysiotherapie vormen

Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van lichamelijke klachten en blessures aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Alle fysiotherapeuten hebben een vierjarige HBO-opleiding gevolgd om specialist te worden op het gebied van bewegen. Tijdens deze opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder andere de anatomie van het menselijk lichaam, het lichamelijk onderzoek en verschillende behandelmethodes. Alles staat in het teken van het zo goed mogelijk helpen van de patiënt. Binnen onze praktijk zijn er verschillende specialisaties. De betreffende behandelaren hebben een aanvullende opleiding gevolgd om zich verder te verdiepen in een bepaalde lichaamsregio of specifiek ziektebeeld. Je bent bij ons dus in goede handen!

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op baby’s, kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.​

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.​

Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Oedeem is een ophoping van vocht in het weefsel wat niet goed wordt afgevoerd door beschadiging aan het lymfestelsel. 

Onze therapeut met oncologie als aandachtsgebied maakt zich sterk voor optimale zorg in iedere fase van de ziekte of behandeling.

Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbels of strengen.

Als je claudicatio intermittens hebt, lijd je aan een aandoening die in de volksmond ook wel bekend staat als etalagebenen.

De fascia is een bindweefsel dat als een soort web alle structuren van het lichaam omsluit.

Medical taping is een behandelwijze waarbij je eigen spieren worden ingeschakeld bij het herstel van blessures.

Het Mulligan concept is een pijnvrije mobilisatietechniek voor gewrichten. In veel gevallen zijn de resultaten van deze methode spectaculair

Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm. De naam verraadt het al, deze heeft een diepe uitwerking op het lichaam.

Littekentherapie is een relatief nieuw aandachtsgebied binnen de fysiotherapie.

Flossband therapie is afkomstig uit de topsport en de sporttherapie maar wordt inmiddels ook toegepast in de algemene fysiotherapie.

Bewegen is belangrijk, bij medische klachten kan oefentherapie een belangrijk onderdeel zijn van je herstel.

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. 

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur