Mulligan concept

Mulligan Venray

Het Mulligan concept is een pijnvrije mobilisatietechniek voor gewrichten. In veel gevallen zijn de resultaten van deze methode spectaculair bij al langer bestaande bewegingsbeperkingen.

Hoe werkt Mulligan?

Brian Mulligan ontdekte in de jaren ’80 dat veel gewrichtsklachten worden veroorzaakt wordt door een “positiefout” of “ontsporing” van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. De behandelmethode die hij ontwikkelde is gericht op het “repositioneren” hiervan. De methode is een samenspel van therapeutische handelingen en gelijktijdig door de patiënt uit te voeren actieve bewegingen. De behandelaar geeft een impuls aan het gewricht, de cliënt maakt de beweging die voorheen pijnlijk was.

Door dit pijnvrij herhalen van een daarvoor pijnlijke beweging wordt gebruik gemaakt van de “memory-functie” van het gewricht. Je lichaam gaat weer ervaren wat de goede manier van bewegen is.

De technieken kunnen op vrijwel alle gewrichten en op de wervels van de wervelkolom worden toegepast. Uit wetenschappelijke studies blijkt hoe effectief deze methode is in vergelijking met 100% passieve methodes.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur