Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Deep tissue massage

Deep tissue massage Venray

Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm. De naam verraadt het al, deze heeft een diepe uitwerking op het lichaam. Bij de meeste massagevormen ligt de nadruk op de spieren, maar bij een deep tissue massage is dit anders, deze is namelijk vooral gericht op het bindweefsel dat rond de spieren ligt.

Voor wie is deep tissue massage geschikt?

Breng je je dagen door voor een beeldscherm of ervaar je veel stress, zorgen of angst? Dan is de kans groot dat je spieren hierdoor verkrampen. Het bindweefsel rond deze spieren wordt stugger, dit kennen we als ‘spierknopen’. Als jij die hebt, dan is het de moeite waard om eens een deep tissue massage te ondergaan.

Wat zijn de voordelen van deze massage?

Behalve bij spierknopen kan een deep tissue massage ook voor andere doelen effectief zijn. Het werkt bijvoorbeeld goed tegen rode vlekken, het verstevigt de huid en zorgt voor minder huidveroudering. Tijdens de massage wordt er aandacht gegeven aan het losmaken van bindweefsel en triggerpoints. Door de massage voel je direct meer ruimte en ervaar je een diepe ontspanning.

Wat kun je verwachten?

Eem deep tissue massage bestaat uit langzame maar krachtige en diepe bewegingen met vingers, duimen, vuisten, onderarm en/of elleboog. Er wordt in de diepte gewerkt waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen. Dit type massage is intens, maar jij bent de baas. Jij bepaalt wat je aan kunt.

Resultaat van Deep Tissue Massage

Zoals eerder genoemd, biedt deze massage vele gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren continu verkrampt zijn, zijn bloedsomloop en zuurstof lokaal geblokkeerd. Door middel van een deep tissue massage kan deze blokkade worden opgeheven. Ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken. Deze massage heeft tot doel dit los te maken. Verder kan de massage bijdragen aan het herstel van sportblessures. Ook voor mensen met chronische stressklachten is deep tissue massage aan te raden. De deep tissue massage geeft in het algemeen snelle verlichting van klachten.

Nadat je deze massage hebt ondergaan, is het verstandig om heel veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt je lichaam om die kwijt te raken.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur