Elleboogklachten

Last van elleboogklachten?

De elleboog verbindt de bovenarm met de onderarm. Buiging van de arm zorgt ervoor dat we de hand naar het hoofd kunnen brengen. Heel veel alledaagse activiteiten zouden onmogelijk zijn zonder dit gewricht. Behalve buigen en strekken maakt de bouw van de elleboog het mogelijk om de onderarm en hand naar binnen en naar buiten te draaien.

Er zijn verschillende soorten elleboogklachten. Het is vanzelfsprekend dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Er zijn verschillende aandoeningen die pijn in je elleboog kunnen veroorzaken.
Veel gezien zijn:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Corpus liberum elleboog
  • Radiaal tunnel syndroom
  • Luxatie elleboog
  • Slijmbeursontsteking – bursitis olecrani
  • Kneuzing

Wat kan de fysiotherapeut doen bij elleboogklachten?

Het behandelen van je elleboogklachten is afhankelijk van de aandoening. Het is in de meeste gevallen zaak om een juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid, provocerende bewegingen moeten in dat kader worden vermeden. Binnen die beperkingen moeten mobiliteit, kracht en stabiliteit worden vergroten en aandacht besteed aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste elleboogklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Tevens moet de elleboog na het bewegen rust krijgen om te herstellen. Wij gaan direct aan de slag met je blessure en zorgen voor een duidelijk afgestemd programma zodat je goed en snel revalideert van deze vervelende klacht.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij elleboogklachten:

 

Blijven bewegen is erg belangrijk maar overdrijven moet je niet doen, want dat houdt de klacht in stand of verergert deze. Een balans tussen activiteiten en rust moet gevonden worden en belangrijk is dat je alleen beweegt binnen de grens die je lichaam aangeeft; de pijngrens. Probeer activiteiten in het dagelijks leven regelmatig af te wisselen met een andere taak of te onderbreken met rust. Wanneer je veel beeldschermwerk uitvoert, is het verstandig om regelmatig (3-4 keer per uur) enkele seconden te bewegen. Dit bevordert de doorbloeding van de elleboog waardoor het een positief effect heeft op het herstel.

Heb je al een tijdje last van elleboogklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur