Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Heupklachten

Last van heupklachten?

Heupklachten kunnen zo pijnlijk zijn dat ze invaliderend werken in het dagelijks leven. Met heupklachten worden klachten bedoeld die voortkomen uit je heupgewricht, niet per definitie klachten die je in dat gebied voelt.

Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt meestal gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie. Dat dit zo is heeft te maken met het gegeven dat je heupgewricht dicht bij het centrum van je lichaam (je romp) ligt. Technisch gezien loopt de heup daardoor een gering risico, hij staat daarom niet zo sterk geprojecteerd op de hersenen als een gewricht dat verder van de basis ligt. Je lichaam vergist zich dus eigenlijk wanneer je pijn in je knie voelt terwijl het probleem in je heup te vinden is.

Oorzaak heupklachten

Er zijn veel verschillende aandoeningen die heupklachten veroorzaken. Sommigen daarvan zijn aangeboren en anderen zijn het gevolg van overbelasting.

De meest voorkomende heupklachten zijn:

Wat kan je zelf doen?

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Veel mensen zijn hier bang voor, maar dit is niet nodig. Wanneer je beweegt is het belangrijk dat je dit doet binnen de pijngrens. Probeer activiteiten zo uit te voeren dat je er geen pijn bij ervaart. Daarnaast is het belangrijk om een taak regelmatig af te wisselen met een andere taak of te onderbreken met rust.

Wat kan de fysiotherapeut betekenen?

De behandeling van jouw heupklachten is natuurlijk afhankelijk van de aandoening die eraan ten grondslag ligt. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting (wat je doet) en belastbaarheid (wat je kunt) te creëren. Bij de meeste heupklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling.

Behandelingen die door ons vaak worden toegepast worden bij heupklachten zijn:

 

Heb je al een tijdje last van heupklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur