Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bovenarmklachten

Last van bovenarmklachten?

Pijn in de bovenarm komt vaak voor binnen de fysiotherapie. De klachten presenteren zich meestal als pijn, tinteling, prikkelingen of een strak bandgevoel. Klachten kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zitten.

Pijn in de bovenarm kan geleidelijk ontstaan maar evengoed plotseling. Bij klachten die geleidelijk ontstaan, ligt de oorzaak vaak in overmatige belasting (denk aan fitness of zwaar werk). Hierbij kunnen verschillende structuren meespelen, bijvoorbeeld de nek, middenrug of schoudergordel. Pijn vanuit de spieren in de bovenarm kan tevens uitstraling geven naar de onderarm, pols en vingers. We noemen dit referred pain.
Plotseling optredende pijn bij tillen of het zetten van kracht kan duiden op een scheurtje in de spier/pees of een botbreuk. Qua spieren in de bovenarm betreft dit meestal de biceps of de triceps.

Klachten in de bovenarm die vaak gezien worden zijn:

Fysiotherapie bij bovenarmklachten

Het behandelproces dat hoort bij jouw bovenarmklacht is uiteraard afhankelijk van de oorzaak ervan. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te bereiken, bewegingen die de pijn verergeren aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste bovenarmklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust erna. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Die is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Behandelvormen die vaak door ons worden toegepast bij bovenarmklachten:

 

Heb je last van bovenarmklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan willen wij je graag op weg helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het meest passend is.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

 

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur