Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Onderbeenklachten

Last van onderbeenklachten?

Onderbeenklachten betreffen alle pijnklachten in het gebied tussen de enkel en het kniegewricht. Dit soort klachten komt vaak voor bij sporten waarbij er explosief gesprongen of gelopen moet worden. Denk hierbij aan volleyball, tennis, voetbal, basketball en hardlopen.

Het onderbeen bestaat uit het kuitbeen en het scheenbeen, deze zijn bekleed met een aantal grote spieren. Zowel aan de botten als aan de spieren kunnen blessures ontstaan.
Pijn in de onderbenen kan ernstig beperkend zijn in het dagelijkse lopen. Een aantal blessures ontstaat plotseling, door (te) zware belasting. Denk hierbij aan zweepslag. Andere blessures ontstaan meer geleidelijk.

Oorzaken onderbeenklachten

Hoewel het onderbeen op zich weinig gecompliceerd in elkaar zit, kunnen er toch om diverse redenen klachten ontwikkelen. Regelmatig voorkomende voorbeelden zijn:

Wat kan de fysiotherapeut betekenen?

Het behandelen van jouw onderbeenklacht is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak, om die te achterhalen is een gedegen onderzoek noodzakelijk. Het is allereerst belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren. Het beschadigde weefsel moet de kans krijgen zich te herstellen maar tegelijkertijd moeten kracht en conditie worden opgebouwd of onderhouden.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij onderbeenklachten:

 

Heb je al een tijdje last van onderbeenklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur