Bovenbeenklachten

Last van bovenbeenklachten?

Het bovenbeen beslaat de regio tussen de heup en de knie in. Pijnklachten aan het bovenbeen zijn divers, en komen vaak voort vanuit een probleem in de aangrenzende gewrichten (heup en knie). Pijn in het bovenbeen kan acuut ontstaan door een breuk of spierscheur, maar kan ook geleidelijk ontstaan door een verkeerd belastingspatroon.

De spieren in het bovenbeen behoren tot de krachtigste in je lichaam en dat is niet voor niets, ze krijgen veel te verduren. Je kunt je dus voorstellen dat een blessure aan één van deze spieren grote gevolgen heeft.

Bovenbeenblessures

Veel voorkomende bovenbeenblessures zijn:
– Quadricepsblessure
– Hamstringblessure
– Rectus femoris tendinopathie
– Ruptuur quadriceps
– Femur fractuur

Er kan ook sprake zijn van uitstralende pijn vanuit de heup en knie. Daarnaast kan zenuw- en vaatproblematiek ook zorgen voor een pijnsensatie in het bovenbeen.

Wat kan de fysiotherapeut voor je doen?

De behandeling van jouw bovenbeenklachten is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak, hier is een gedegen onderzoek voor noodzakelijk. Het herstel valt of staat met een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid. Bij de meeste bovenbeenklachten is het in beweging blijven en trainen van stabiliteit en kracht het belangrijkste tijdens de behandeling.

Behandelingen die door ons vaak toegepast worden bij bovenbeenklachten zijn:

 

Heb je al een tijdje last van bovenbeenklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur