Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mannen en bekkenklachten

Bij bekkenklachten leggen de meeste mensen de relatie met vrouwen. Ten onrechte want ook mannen hebben een bekkenbodem, ook zij kunnen hier dus klachten aan ontwikkelen. Hoewel die klachten vaak goed te behandelen zijn, rust er een taboe op. Tijd om dat te doorbreken.

 De bekkenbodemspieren zijn erg belangrijk. Ze zorgen ervoor dat de sluitspieren hun werk kunnen doen en houden de onderbuik-organen op hun plaats en spelen een hoofdrol bij geslachtsgemeenschap. Mannen die klachten problemen hebben met hun bekkenbodem kunnen verschillende problemen ervaren. Er kan sprake zijn van lage rugpijn of problemen bij de continentie, ook kan er pijn in de onderbuik ontstaan bij de toiletgang en kunnen erectieproblemen ontstaan.

Slechte doorbloeding

Vrouwen hebben door de bouw van hun lichaam en eventuele bevallingen vaak een te slappe bekkenbodem, mannen hebben meer last van een te hoge spanning. Door angst of drukte spannen we spieren vaak onbewust aan, zo ook die in de bekkenbodem. Op zich is dat geen probleem, als ze zich maar weer tijdig ontspannen. Dit is waar het vaak mis gaat. Wanneer je in de dagelijkse drukte je bekkenbodem voortdurend op spanning houdt, ontstaat een verstoring van de doorbloeding met klachten tot gevolg.

Mannen, schroom niet

Nederland is een vrij en open land, maar in sommige opzichten toch behoorlijk preuts. Over sommige zaken wordt niet gepraat, bekkenbodemproblemen -zeker bij mannen- zijn hier een voorbeeld van. Zonde want wist je dat 70 tot 80 procent van degenen die zich hiervoor laten behandelen door een bekkenbodemtherapeut een duidelijke verbetering merkt?

Hoe werkt het?

De bekkenbodemtherapeut zal starten met een vraaggesprek om inzichtelijk te maken hoe de klachten worden ervaren. Daarna volgt het onderzoek, dat vindt als dat nodig is inwendig plaats. Aan de hand van de bevindingen bepaalt de therapeut de behandeling. Vast staat dat je gaat leren je bekkenbodemspieren te voelen; onderscheid maken tussen aanspanning en ontspanning.

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur