Het belang van bewegen

Het belang van bewegen

Bewegen is gezond en nodig, voor kinderen in het bijzonder. De geldende beweegrichtlijn geeft aan dat in de leeftijd van vier tot zeventien jaar degelijks minimaal een uur matig intensief moeten worden bewogen. Dit zijn activiteiten waardoor de hartslag een beetje stijgt. Ook moet er minimaal drie keer per week aandacht zijn voor spier- en botversterkende oefeningen. Ondanks dat we weten hoe nodig het is, voldoen lang niet alle kinderen aan de beweegrichtlijn. Een deel van hen heeft daar een goede reden voor en belandt bij een kinderfysiotherapeut.

Pijn, angst, overgewicht en gedragsproblemen zijn zomaar een paar voorbeelden van zaken die ervoor kunnen zorgen dat er niet (voldoende) bewogen wordt. Allemaal dingen waar een kinderfysio iets mee kan en dus een heel goede reden om je (kind) aan te melden voor een eerste consult.

Fysiotherapie Wieenhof Venray

De kinderfysiotherapeut zal niet meteen beginnen met behandelen, eerst is het zaak om goed uit te zoeken wat de reden van het probleem is. Met een aantal testen wordt in kaart gebracht hoe het gesteld is met conditie, kracht en motorische vaardigheden. Op basis daarvan wordt duidelijk waaraan gewerkt kan worden en komt er een beweegadvies en eventueel ook een behandelplan. In dat advies wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met wat het kind leuk vindt en hoe dit ingepast kan worden in het gezin. Een behandelplan komt er alleen wanneer er ook sprake is van een probleem waar fysiotherapie een oplossing voor kan bieden.

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur