Voetklachten

Last van voetklachten?

Voeten krijgen de volle lading van het lichaamsgewicht te verduren. Het is dus niet gek dat een grote groep mensen hier klachten aan ontwikkelt. De voet krijgt niet altijd de aandacht die ie verdient, en dit kan forse beperkingen in lopen en het dagelijkse doen en laten geven.

Het voetgewricht lijkt op het eerste oog niet zo ingewikkeld maar daar vergis je je in. Het is een complex netwerk van tientallen botjes, spieren en kapsels. In totaal werken 26 botten samen om tot een mooie voetafwikkeling te komen. Minieme afwijkingen kunnen op den duur grote gevolgen hebben.

Oorzaken voetklachten

Er zijn veel oorzaken die tot pijnlijke voeten kunnen leiden, veelvoorkomend zijn:

  • Hielspoor – Fasciitis plantaris
  • Corpus liberum
  • Haglundse exostose
  • Hallux valgus
  • Hallux rigidus
  • Metatarsalgie
  • Tarsale coalitie
  • Morton Neuroom

Wat kan de fysiotherapeut betekenen?

Het behandelen van jouw voetklacht is afhankelijk van de oorzaak, het is belangrijk om die secuur te onderzoeken. De behandeling zal per definitie gericht zijn op het in balans brengen van belasting en belastbaarheid. Om dit te bereiken wordt rust afgewisseld met gerichte beweging.

Behandelingen die vaak door ons worden toegepast bij voetklachten zijn:

Heb je al een tijdje last van voetklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Wat kan je zelf doen?

Therapie is niet alleen het behandelmoment, maar ook de momenten daartussen. Je zult thuis moeten oefenen om ervoor te zorgen dat je voet zo snel mogelijk weer sterk en mobiel is. Deze oefeningen zal je meekrijgen van je behandelaar.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

 

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur