Spierklachten

Last van spierklachten?

Bewegen is iets wat we de hele dag door doen. Of dit nu lopen, zitten, sporten of werken is. Bij elk van deze bewegingen zijn spieren betrokken, een veelheid aan spieren coördineert elke beweging van het lichaam. Ze zijn continu aan het werk. Het is daarom ook niet vreemd dat een spier overbelast kan raken.

In een overbelastte spier ontstaan spierknopen, en die kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Vaak geven de spieren zelfs op een andere locatie pijn, we noemen dit referred pain.

Oorzaken spierklachten

Dat spierklachten vaak voorkomen, weten fysiotherapeuten als geen ander. Er zijn tal van mogelijke oorzaken voor te noemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slechte houding, vaak repeterende bewegingen, overbelasting bij sport en vergeet ook vooral stress niet. Spierklachten kunnen ook optreden na een operatie of bij een blessure.

Spierklachten verdwijnen in principe uit zichzelf weer, het lichaam heeft tenslotte een bijzonder goed zelf-genezend vermogen. Er zijn echter factoren (zoals hierboven genoemd) die ervoor zorgen dat de klachten niet weg gaan en die moeten worden aangepakt.

Wat ook kan is dat er iets anders dan overbelasting aan de spierklachten ten grondslag ligt. Denk hierbij aan:

  • Spierreuma
  • Spierpijn
  • Spiercontusie
  • Spierkramp

 

Behandeling van spierklachten

Denk hierbij aan:

 

Heb je al een tijdje last van spierklachten? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur