Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Whiplash

Wijs omgaan met whiplash

Van achteren aangereden worden met de auto, een duik in ondiep water, een ongelukje tijdens het sporten; whiplash kan je op uiteenlopende manieren oplopen. Wat ervoor nodig is, is een flinke zwiep waardoor je hoofd eerst naar voren en dan naar achteren vliegt. Hieraan houdt lang niet iedereen klachten over, maar bij de pechvogels onder ons veroorzaakt het ernstige beperkingen in het dagelijks functioneren.

Whiplashklachten kunnen zich direct na het trauma manifesteren maar evengoed pas een dag of twee later. Lang werd aangenomen dat het probleem in de nek zit, maar dieronderzoek heeft aangetoond dat dit ook in het hoofd kan zijn. Er kan zelfs sprake zijn van hersenschade en hersendisfunctie.

Whiplash Venray | Fysiotherapie Wieenhof | Vakkundig

Hoe lang houd je last

Hoe lang je last houdt van een whiplash is moeilijk te zeggen. Wel weten we dat de schade in de hersenen in vrijwel alle gevallen van tijdelijke aard is. Wat de nek betreft is het goede nieuws dat je er zelf mee aan de slag kunt. Gedoseerd bewegen draagt bij aan vermindering van de klachten en voorkomt dat ze langdurig aanhouden en chronisch van karakter worden.

In het algemeen is er al snel een stijgende lijn te zien bij het herstel na een whiplash. Als specialist van het dagelijks bewegen helpt de fysiotherapeut je op weg met advies, behandeling en begeleiding.

Heb je al een tijdje last van een whiplash? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In overleg bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het best bij jou past.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur