Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie en tarieven

 

Vanaf 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbriefje meer nodig van een huisarts voor een bezoek aan de fysiotherapeut. U kunt dus rechtstreeks terecht bij de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de fysiotherapeut terecht en wordt u sneller geholpen, wat in veel gevallen leidt tot een sneller herstel. Dat is wel zo prettig! De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts dan ook blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Bij patiënten die rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaan, worden eerst door de fysiotherapeut beoordeeld of dat ze aan het juiste adres zijn, of moeten worden doorgestuurd naar een collega, arts of specialist. U wilt immers optimaal behandeld worden. Wanneer blijkt, dat u behandelt kunt worden door de fysiotherapeut, kan hij of zij meteen aan de slag.

De rechtstreekse gang naar de fysiotherapeut wordt door praktisch alle zorgverzekeraars volledig vergoed. Op www.fysiotherapie.com staat vermeld op welke wijze de verschillende zorgverzekeraars de directe toegankelijkheid ondersteunen en in hoeverre fysiotherapie in aanvullende verzekeringen wordt vergoed. Wanneer uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar heeft, dan ontvangt u zelf de factuur die u moet betalen.


Tarieven fysiotherapie per 01-01-2019

Intake en Onderzoek € 52,50
Reguliere zitting € 35,-
Manuele therapie € 45,00
Toeslag huisbehandeling € 17,50
Eénmalig consult fysiotherapie € 67,50

Bij verhindering dient u tenminste 24 uur van te voren afgezegd te hebben, de gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht.