Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Interview Dani Logtens

Algemeen fysiotherapeut Dani Logtens

Algemeen fysiotherapeut Dani Logtens wist al op zijn twaalfde wat ie wilde worden. Door een sportblessure kwam hij toen zelf onder behandeling bij een fysiotherapeut en wat die deed interesseerde hem zo dat het ‘m niet meer losliet. Nadat ie vijf jaar later zijn HAVO-diploma op zak had, startte hij met de opleiding.

In de tijd dat Dani op de middelbare school zat was het niet vanzelfsprekend dat je een baan kon vonden als fysiotherapeut, er werden er namelijk meer opgeleid dan er nodig waren. Op advies van z’n ouders oriënteerde hij zich daarom breder. “Ik heb gekeken bij opleidingen in de richting van sport en de richting van techniek, maar overal miste ik iets. Bij fysiotherapie vond ik precies wat ik zocht, ik denk dus dat ik fysiotherapeut in hart en nieren ben.”

Diepgang en persoonlijke groei

Dani slaagde met vlag en wimpel voor de selectieronde en bemachtigde hiermee zijn toegangsticket tot de opleiding van zijn dromen. Hij volgde zijn studie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. “Het was een bewuste keuze om voor de HAN te kiezen, de laagdrempelige toegankelijkheid sprak me aan. Ik vind het belangrijk om een goede connectie met docenten te hebben, dat komt de diepgang van de lesstof ten goede. Ik durfde alles te vragen, dit heeft mij als persoon helpen groeien.”

Van sportfysiotherapie naar kinderfysiotherapie

Sportief als ie is dacht Dani toen hij met de opleiding startte dat hij zich het meest aangetrokken zou voelen tot de sportfysiotherapie. Gedurende zijn studie heeft ie dit idee bijgesteld, reden daarvoor is een stage bij een kinderrevalidatiecentrum. “Wat me enorm aanspreekt aan het werken met kinderen is de benaderingswijze, ook ben ik gegrepen door hun flexibiliteit en levenslust. Het is niet altijd makkelijk hen te bereiken maar als het lukt, is het zó mooi! Wat ik misschien wel het allermeest waardeer aan kinderen is hun ongenuanceerde eerlijkheid. Die herken ik van mezelf, ik denk dat dit is waarom ik zo goed met hen kan levelen.”

Algemeen fysiotherapeut Dani Logtens Wieenhof Venray

Ervaring opdoen

In goed overleg met zichzelf heeft Dani besloten de opleiding tot kinderfysiotherapeut niet direct te laten aansluiten op zijn basisstudie. Liever kiest hij ervoor om eerst een tijd als algemeen fysiotherapeut ervaring op te doen.

“Voordat ik heel specifiek met kinderen aan de slag ga wil ik eerst groeien als fysiotherapeut. Ik wil eerst goed zijn in de basis, daarna kan ik dat combineren met de gedragscomponent die het werken met kinderen met zich meebrengt.”

Algemeen fysiotherapeut Dani Logtens Wie

Aan de slag

De vrees dat er geen baan te vinden zou zijn, bleek onterecht want nog voor hij de laatste stukken van z’n opleiding had ingeleverd kon Dani al aan de slag als assistent-fysiotherapeut. Ook na het in ontvangst nemen van z’n diploma heeft ie niet stilgezeten. Inmiddels werkt hij bij een grote praktijk die gespecialiseerd is in de behandeling van de rug én bij fysiotherapie Wieënhof.

“Al toen ik stage liep bij fysiotherapie Wieënhof heb ik ervaren dat ik het fijn vind om te werken in een kleinschalige praktijk. Het mooie daaraan vind ik de diversiteit die het biedt. Wanneer je in een groot team werkt, heeft iedereen zijn eigen specialisme. Dat houdt in dat je dus lang niet alle klachten meer voorbij ziet komen, jammer vind ik.”

Mooi beroep

Of Dani het vak dat ie al sinds z’n twaalfde ambieert ook écht zo mooi vindt? Jazeker. “Met name op de dagen dat ik niet veel administratie heb ben ik me ervan bewust hoe mooi mijn beroep is. Natuurlijk is er niet altijd resultaat, maar als het er wel is dan is het zó dankbaar. Als mensen tevreden en geholpen zijn dan geeft mij dat heel veel energie.”

De klik

Wat Dani het allerbelangrijkst vindt in een behandelingen is de klik met de patiënt. “Of die klik er is maakt echt heel veel uit voor het effect van je behandeling, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Wanneer twee therapeuten dezelfde patiënt met dezelfde oefeningen en technieken behandelen, dan is die behandeling vele malen effectiever wanneer er een klik is tussen patiënt en behandelaar. Mooi hè!”

Valkuilen en kwaliteiten

Dani is een zelfbewust type, als startend therapeut kent ie z’n valkuilen en kwaliteiten. “Wanneer mensen heel stellig overkomen, dan laat ik me wel eens meetrekken in hun wensen terwijl ik denk dat iets anders hen beter helpt. Dit is een les die ik nog te leren heb, natuurlijk hebben cliënten een stem in hun behandeling, maar ik ben degene die het proces vorm mag geven. Hiertegenover staat dat ik heel goed kan motiveren, ik kan soms behoorlijk druk zijn en neem anderen dan mee in mijn enthousiasme.”

Ambities

Dani’s meest duidelijke ambitie is dat ie een goede fysiotherapeut wil zijn. In welke vorm dat zal zijn, is nog niet in beton gegoten. “Dat ik kinderfysiotherapeut wil worden staat voor mij wel vast, maar hoe mijn professionele toekomst er uit zal zien kan ik nog niet zeggen. Ik heb ervaren dat plannen of ideeën in de loop der tijd kunnen wijzigen, daarom ben ik terughoudend in het doen van uitspraken voor later. Liever bekijk ik per moment wat me trekt.”

Kan jij wel wat van Dani’s motiverende enthousiasme gebruiken bij de behandeling van je klachten? Maak dan een afspraak met hem.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur