Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie Venray

Een bekkenfysiotherapeut is een algemeen fysiotherapeut die een driejarige masteropleiding heeft gevolgd om zich te specialiseren in klachten aan het bekken of de bekkenbodem, de lage rug en de buik.

Door velen wordt gedacht dat bekkenfysiotherapie alleen voor (zwangere) vrouwen is, maar ook mannen kunnen goed geholpen worden bij problemen in de bekkenregio. Het bekken vormt de overgang tussen de romp en de benen. Deze botten-ring vormt eigenlijk het middelpunt van het lichaam. In het bekkengebied liggen verschillende organen zoals de blaas, de dunne darm en het laatste stukje van de dikke darm. Bij vrouwen ligt hier ook de baarmoeder en bij mannen de prostaat. De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, die de buikorganen draagt en zorgt voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang. De bekkenbodem draag bij aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug.

Bekkenfysiotherapie | Fysiotherapie Wieenhof in Venray

Wat doet een bekkenfysiotherapeut?

Een bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan ongewild verlies van urine of ontlasting of moeizaam plassen of ontlasten, verzakkingsklachten van de blaas, baarmoeder of darmen, pijn bij geslachtsgemeenschap, pijn in de onderbuik, klachten na een operatie of zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn.

Met behulp van uitleg en oefeningen, leert de bekkenfysio je om de spieren van de bekkenbodem (weer) bewust te gebruiken. Welke oefeningen dit zijn is afhankelijk van de aard van de klachten.

Hoewel veel bekkenbodemonderzoek en ook de -behandeling uitwendig kan plaatsvinden, is het soms nodig om inwendig te werken. Waar een regulier fysiotherapeut niet in het lichaam mag komen, mag een bekkenfysiotherapeut dit wel. Wanneer het noodzakelijk is, mag een zogenaamde voorbehouden handeling worden uitgevoerd. Natuurlijk gebeurt dit nooit zonder overleg!

Bij Fysiotherapie Wieenhof kan je voor bekkenfysiotherapie terecht bij Kristel Nuijten.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur
× Vragen?