Fysiotherapeut:

Stijn van Gorp

Stijn van Gorp Fysiotherapeut en oedeemtherapeut Venray

Fysiotherapeut en oedeemtherapeut Stijn van Gorp

De Nederlandse Stijn van Gorp begon zijn carrière als fysiotherapeut in Oostenrijk, het thuisland van zijn grote liefde. Hij kreeg hier met haar twee kinderen en had z’n draai gevonden, maar toch besloot ie om samen met zijn gezin een nieuw avontuur aan te gaan in het door hem zo geliefde en gemiste Nederland. Dat avontuur werd mogelijk toen Stijn een baan vond, vanaf augustus 2022 is hij werkzaam bij Fysiotherapie Wieënhof.

Hoewel Stijn pas helemaal aan het einde van zijn middelbare schooltijd op het idee kwam dat een toekomst als fysiotherapeut wel eens iets voor hem zou kunnen zijn, is hij er inmiddels één in hart en nieren. Hij heeft stevige ervaring binnen de kinderfysiotherapie en weet hoe het is om een eigen praktijk te runnen. Stijn is een vrolijke druktemaker met oog voor mensen. Hij behandelt bij voorkeur geen klachten maar personen. Dit houdt in dat die altijd naar het totaalplaatje kijkt en dat er ruimte is voor gesprek.

Stijn is officieel een algemeen fysiotherapeut die zijn opleiding op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft afgerond. Hier al heeft hij zijn interesse voor kinderfysiotherapie ontwikkeld. Door een MINOR in kinderfysiotherapie en een stage bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen heeft hij een goede basis kunnen leggen en zijn kennis verzameld voor deze doelgroep.

Gelijk na het afronden van zijn studie, heeft Stijn z’n vrouw leren kennen en al snel vertrok hij hals over kop naar Oostenrijk om hier zijn carrière en leven voort te zetten. Hij deed hier een opleiding tot oedeemtherapeut en vervolgde zijn passie voor kinderfysiotherapie. Stijn kwam bij een instelling terecht die gericht is op kinderen met motorische en/of cognitieve achterstanden. Bijna 5 jaar heeft hij hier groepen gedraaid voor intensive therapie in een multidisciplinair team. Hij werkte o.a. intensief samenwerkte met artsen en hulpmiddeltechniekers.

Uiteindelijk ruilde Stijn deze leuke baan in voor een eigen praktijk om dichterbij zijn vrouw en twee kinderen te zijn. In z’n eigen eerstelijns praktijk heeft hij allerlei problemen behandeld, bij mensen in de leeftijd van 0 tot 99 jaar. We kunnen dus wel zeggen dat Stijn van vele markten thuis is.

In zijn vrije tijd is Stijn graag bij zijn familie en vrienden. Verder houdt hij van reizen en outdoorsporten zoals klimmen, snowboarden, wakeboarden en zwemmen. 

Een afspraak maken met Stijn? Dat kan! Bellen kan naar 06-13690590. Mailen kan naar stijn@fysiotherapiewieenhof.nl

Stijns werkdagen/tijden zijn:

 • Maandag 12.00 – 20.00 uur
 • Dinsdag 8.00 – 12.00 uur
 • Woensdag 8.00 – 18.00 uur
 • Vrijdag 8.00 – 18.00 uur

De volgende cursussen/opleidingen heeft Stijn afgerond:

 • MINOR Kinderfysiotherapie – Avans Hogeschool Breda;
 • Manuele lymfedrainage naar de methode Vodder: Basis- en Therapiecursus;
 • Idiopathische en neurogene scoliose;
 • Orthopädische Manuele Therapie naar Kaltenbjorn-Evjenth – Basis
 • Orthopädische Manuele Therapie naar Kaltenbjorn-Evjenth – LWK, ISG en heup;
 • Orthopädische Manuele Therapie naar Kaltenbjorn-Evjenth – Knie en voet;
 • Spiraaldynamiek – Basiscursus.

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur