Kanker

Herstel na kanker?

Wanneer je kanker hebt zal fysiotherapie niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch kan het van grote toegevoegde waarde zijn in de periode tijdens en na behandeling. Zeker als je (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, zal je aandacht niet als eerste uitgaan naar het op peil houden van je conditie. Toch is het goed om hier wel op te focussen, uit onderzoek blijkt namelijk dat het heel veel voordelen heeft om een specifiek trainingsprogramma tijdens en na de behandeling te volgen.

Er zijn vele vormen van kanker, waarvan er gelukkig steeds meer behandelbaar zijn.

Wat kan de fysiotherapeut betekenen en wat is jouw rol?

Behandeling tijdens of na een vorm van kanker is nóg meer dan bij andere aandoeningen maatwerk. Het is belangrijk om de huidige belastbaarheid vast te stellen en af te spreken waar je naartoe werkt. Fysiotherapie is gericht op het behoud van fitheid en spierkracht gedurende het behandeltraject of op specifieke training na afloop van het medische traject. Je zult sneller herstel van fitheid en spierkracht ervaren, minder vermoeidheid en je zult eerder je dagelijkse activiteiten op kunnen pakken. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust achteraf.

Kanker en oedeem

Bij sommige vormen van kanker of behandeling die daarmee samenhangt is er een verhoogd risico op oedeem. En fysiotherapeut die zich hierin gespecialiseerd heeft, is de aangewezen persoon om je te helpen bij deze klachten. Bij fysiotherapie de Wieënhof kan je hiervoor terecht bij Babs.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0478-588291 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiewieenhof.nl

Deel deze pagina

Openingstijden

Maandag8.00 – 17.30 uur
Dinsdag8.00 – 19.00 uur
Woensdag8.00 – 17.30 uur
Donderdag8.00 – 17.30 uur
Vrijdag8.00 – 17.00 uur